14 november 2013

'Omgekomen Nederlander in Filipijnen wilde op boot blijven'

CORON (ANP) - De 69-jarige Nederlander die vrijdag omkwam tijdens de tyfoon in de Filipijnen, wilde per se aan boord van een boot blijven.
 
Het schip werd door de storm losgeslagen van de wal en kapseisde op open zee. De andere opvarenden hadden juist dekking gezocht aan land toen de tropische storm in aantocht was. Dat heeft een andere Nederlander gezegd, meldde de krant Philippine Daily Inquirer donderdag.
Scheepswrakken
De Nederlanders waren sinds begin november in het westen van de Filipijnen. Ze doken er bij de koraalriffen, waar veel scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Na zo'n duiktocht besloten ze op een eiland te blijven vanwege de naderende tyfoon.
Zijn beslissing
In de Inquirer zegt de Nederlander Miroslav Johannes Lavaleye daarover: ,,We besloten naar het dorp te gaan om de storm uit te zitten. Iedereen ging van boord, behalve 1. Hij zei 'nee nee, ik voel me hier prettiger, laat me alsjeblieft blijven'. Hij is nu dood door die beslissing. Het was zijn beslissing.''

Bronnen:
http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/omgekomen-nederlander-in-filipijnen-wilde-op-boot-blijven-1.4096049?ref=list_of_6_articles_image_title

Geen opmerkingen:

Een reactie posten